+31 0592-315 127

info@agev.nl

Een heldere kijk

op GLAS

Glas in Noord Nederland

Door de samenwerking met de juiste partners biedt de Asser Glas en Verfhandel bijna alle glasproducten aan tegen zeer concurrerende prijzen. De Asser Glas en Verfhandel is een toonaangevende leverancier van glas in Noord Nederland.

De Asser Glas en Verfhandel werkt met drie soorten maten:
  • de glasmaat; sponningmaat minus 2 x 1/3 van de sponninghoogte
  • sponningmaat
  • dagmaat
Om fouten te voorkomen neemt u a.u.b. bij twijfel altijd even contact op met één van onze medewerkers.

Floatglas

Floatglas is een glassoort die ook wel de 4e generatie vlakglas, enkelglas of helder glas genoemd wordt. Dit glas is sinds 1952 de internationale standaard voor het produceren van hoogwaardig glas. Floatglas kenmerkt zich door een perfect vlak glasoppervlak en zeer gelijkmatige dikte.

Info

Blank - Basisglas

Blankglas of basisglas is het basisproduct voor een breed scala glasproducten. Dit glas is in diverse diktes en maten verkrijgbaar.

Info

Massa Gekleurd

Dit is gekleurd enkel glas. Tijdens de productie wordt dit glas al in de massa gekleurd. De standaardkleuren zijn blank, grijs, brons, groen en blauw.

Info

Verzilverd glas

Dit glas is ook wel bekend als spiegelglas. Ook dit glas is in verschillende diktes en kleuren verkrijgbaar. Het is floatglas waar op één zijde een zilverlaag is aangebracht die is afgedekt met een beschermende coating.

Info

Draadglas

Dit glas is voorzien van metalen draden in een meestal vierkant rasterpatroon. Bij breuk worden de scherven bijeen gehouden door het gaas werk. Er zijn verschillende soorten draadglas:

  • brute draadglas – half doorzichtig, licht geribbeld (Duits draad)
  • Engels draadglas – veel kleinere bobbeltjes, van half doorzichtig tot bijna ondoorzichtig
  • Spiegeldraadglas – echt vlak, goed doorzichtig
Info

Figuurglas

Figuurglas is doorschijnend maar ondoorzichtig glas waarin figuren zijn verwerkt. Het product wordt toegepast in situaties waar wel licht doch geen doorkijk is gewenst.

Info

Hardglas

Officieel thermisch voorgespannen glas, heeft de eigenschap om bij breuk uiteen te vallen in allemaal kleine stukjes. Een ruit wordt voor het harden allereerst op maat gesneden en voorzien van alle rand- en verdere bewerkingen, zoals het maken van gaten en uitsparingen.

Het glas wordt daarna in een oven verhit tot ongeveer 650 graden Celsius, waarna het heel snel wordt gekoeld in een koeler. Door deze snelle afkoeling zullen eerst de buitenlagen van het glas in vaste toestand komen. Hierna koelt het inwendige van de ruit af wat tot gevolg heeft dat glas in het hart wil krimpen. Hierdoor ontstaan trekspanningen die in de buitenste lagen van de glasplaat een drukspanning veroorzaken.

Deze beide spanningen zijn in evenwicht en geven de glasplaat zijn ca. 5 maal grotere sterkte dan normaal floatglas van dezelfde dikte. Wordt dit spanningsevenwicht verstoord dan valt de glasplaat uiteen in kleine ongevaarlijke korrels. Vandaar de naam “voorgespannen glas”.

Info

Brandwerend

Brandwerend glas is een glassoort met een brandvertragende werking. Deze brandvertragende werking kan uiteenlopen van 30 of 60 minuten tot wel 90 minuten. Er zijn verschillende merken brandvertragend glas leverbaar met ieder zijn eigen kenmerken en testafmetingen.

Sommige soorten zijn gehard, andere zijn gelaagd met een gietharslaag. Weer andere soorten zijn gelaagd met een opschuimende brandvertragende laag. De verschillen zijn aantoonbaar in de testresultaten.

Info

Isolatieglas

Dubbelglas bestaat uit twee glasbladen van een bepaalde dikte die met elkaar verbonden zijn door middel van een aluminium strip (spouw). Er zijn verschillende soorten isolatieglas leverbaar.

Info

Standaard Isolatieglas

Hierbij wordt de spouw gevuld met lucht welke een isolerende werking heeft.

Info

Hoog rendementsglas

Hierbij wordt de spouw gevuld met een edelgas (Argon). Daarnaast wordt op de binnenzijde van één van de glasbladen een flinterdunne metaalcoating aangebracht. Deze coating laat de zonnewarmte naar binnen maar kaatst de warmtestraling die van binnen komt weer terug. Dit zorgt voor een beter wooncomfort en energiebesparing.

Info